Smart Energy & Bauhaus Cup samt Distriktsstafetten 10-12 februari 2023
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ULRICEHAMNS IF
Skidor
Välkommen till Ulricehamns IF - Skidor
Vi välkomnar alla åldrar och tillsammans skapar vi idrottsglädje!
Genom bredd, glädje och gemenskap skapar vi förutsättningar för idrottsdrömmar. Hos oss får du möjlighet till social utveckling och en mötesplats för hälsa och mångfald.
 

Lassalyckan är vår skidstadion, här bedrivs träning och arrangemang av skidtävlingar. 

 

Är du intresserad av att testa på, anmäla dig till en träningsgrupp, vara med och hjälpa till?

 

Varmt välkommen att kontakta oss!

 

Besök oss även på Facebook, Twitter, Instagram eller YouTube.

 
Hanna Falk blir sportchef för Ulricehamns IF Skidor
2022-08-11 12:40

Efter att förra året avslutat den egna elitkarriären tar Hanna Falk nu på sig ledarrollen som Sportchef för Ulricehamns IF Skidor. Uppdraget är att inspirera klubbens skidåkare och ledare med fokus på att stötta junior- och seniortruppen i deras elitsatsning.    

 

Ulricehamns IF Skidors verksamhet har vuxit stort de senaste 10 åren med inspiration från Hanna Falks framgångar på den internationella skidcirkusen och klubbens succé som arrangör med världscuptävlingarna som krona på verket. Ungdomsverksamheten har mångdubblats och den stora bredden har också gett en spets med framgångar på ungdoms- och juniormästerskap. Med det som grund gör klubben nu en storsatsning för att fortsätta utvecklingen både som bredd och elitklubb.

- Vi har en fantastiskt fin ungdomsverksamhet som har fostrat många lovande åkare. För föreningen är anställningen en fantastisk möjlighet att ta vara på Hannas erfarenhet från elitkarriären och inspirerar våra lovande junior- och senioråkare i deras satsning, säger Owe Isacsson, ledare för junior och senior i Ulricehamns IF Skidor.

Skidklubben har länge diskuterat satsningen på en Sportchef och Falks besked att den egna elitkarriären avslutas gjorde att bitarna nu fallit på plats med rätt kandidat för jobbet.

- Det känns fantastiskt att få chansen att fortsätta vara en del av UIF Skidor. Klubben har gett mig så mycket genom åren och att jag nu kan bidra med mina erfarenheter för att utveckla verksamheten vidare inspirerar mig mycket, säger Hanna Falk.

Anställningen av Hanna Falk är en satsning Ulricehamns IF Skidor gör för att utveckla föreningens arbete och lägga grunden för en fortsatt utveckling som elitklubb. Initialt handlar det om en deltidstjänst men ambitionen är att uppdraget ska växa i takt med föreningens utveckling.

- Min ambition är att fortsätta jobba med längdskidor, idrott och hälsa när jag nu avslutat min aktiva karriär. Jag kommer att kombinera uppdraget som Sportchef i UIF Skidor med ytterligare några uppdrag. Sen får vi se hur det utvecklas över tid, säger Hanna Falk.

 

Målet är att skapa förutsättningar för lovande juniorer och seniorer att kunna satsa mot världseliten på hemmaplan i Ulricehamn. Hanna Falk har redan varit med på klubbens samlingar sedan skidsäsongen drog igång i maj och får därmed en flygande start på nya jobbet som startar 15 augusti. Samtidigt fortsätter hon sitt ideella engagemang i klubbens ungdomsverksamhet.

- Genom åren har jag alltid försökt att vara med på ungdomsgruppernas träningar ett par gånger om året. Sen arrangerar vi i klubben Hanna Falks Sommarskidskola och där kan jag nu vara med på hela arrangemanget när jag inte behöver prioritera min egen träningen, avslutar Hanna Falk

 

Satsningen finansieras utanför Ulricehamns IF Skidor ordinarie verksamhetsbudget genom det kapital klubben byggt upp i arbetet med World Cup Ulricehamn.

Svenska skidförbundet har utsett Ulricehamns IF till Junior SM arrangör 2024
2022-07-05 09:05
Senast ett junior-SM arrangerades på Lassalyckan var det denna lilla figur som representerade tävlingarna.

Ulricehamns IF skidor har utsetts till arrangör av Junior SM 2024. Det är med stor glädje och stolthet som Ulricehamns IF tackar för förtroendet att återigen stå värd för ett junior-SM.

 

Vilka datum som kommer bli aktuella är inte fastställt ännu. Datumen kommer tas fram i samråd mellan arrangör oh förbund.

 

Senast Ulricehamns IF arrangerade junior-SM (1991) togs det första steget mot att tillverka konstsnö på Lassalyckan. Detta skedde med inhyrd utrustning och året efter (1992) köptes den första egna utrustningen in och det var då Snösäkert kom till.

 

Smart Energy & Bauhaus Cup inkl Distriktstafetten till Ulricehamn 2023
2022-06-15 14:02

Svenska skidförbundet har gett Ulricehamns IF det stora förtroendet att stå som värd för Smart Energy och Bahaus Cup den 10-12 februari 2023.

 

Under denna tävlingshelg kommer även Distriktsstafetten för juniorerna att arrangeras.

 

Uppbyggnad av arrangemangets hemsida har påbörjats och redan nu kan platser för vallning bokas.

 

Varmt välkomna till Lassalyckans skidstadion i Ulricehamn 10-12 februari 2023.

Ulricehamns IF får stöd med drygt 5 miljoner kronor från Arvsfonden för nybyggnation av multibana.
2022-06-02 09:22

Syftet med projektet är att anlägga en multibana i asfalt där föreningens medlemmar och barn och ungdomar på orten kan träna säkert.

 

Idag tränar man på allmänna vägar eller parkeringar där bilar och annan trafik kan dyka upp. Målgrupperna är flera. I huvudsak barn- och ungdomar i närliggande föreningar som idag saknar ett trafiksäkert alternativ i kuperad terräng.

 

Även personer med funktionsnedsättning, särskolor, motionärer ges möjlighet att ta sig fram på rullskidor, inlines, rullstol, permobil i en säker, skogsnära och upplevelserik miljö. Multibanan ska vara 4 m bred och ca 3 km lång med två aktivitetsområden.

 
Huvudsponsorer skidor
Klubbsponsorer Skidor
Varusponsorer Skidor
Spårsponsorer
Vi samarbetar med