Junior-SM 14-18 Februari 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ULRICEHAMNS IF
Skidor
Skidor 13-16 år

Ungdomar födda 2008 till 2011 tävlar säsongen 23/24 i klassen 13-14 år och 15-16 år. Tränarstaben för gruppen är i stort sett intakt från förra säsongen och vi hoppas också att vi får med oss alla härliga ungdomar i år igen och att vi får välkomna några nya skidåkare till gänget.

 

Vi vet att ungdomarna nu är i den åldern där ambitionen med idrotten kan ta lite olika vägar. Flera i gruppen börjar redan snegla mot större tävlingar och drömmer om att ta sig in på ett skidgymnasium om några år medan andra fortfarande fokuserar på att hålla igång med en kul och allsidig träning. Oavsett vilket så är vårt mål inför säsongen att så många som möjligt ska fortsätta delta i vår verksamhet och att alla som är med får vara det på sina villkor.

 

Ulricehamns IF är en breddförening med ambitionen att erbjuda bra aktiviteter utifrån var och ens förutsättningar och ambitioner. Det övergripande målet är att så många som möjligt ska åka skidor så länge som möjligt. Svenska skidförbundet utrycker det att vi ska gå från triangel till rektangel. Det vill säga att parallellt med att vi utvecklar världsstjärnor till landslaget utbildar vi dem som vill fortsätta med skidåkningen som motion. Kanske gå på tur eller utmana sig själv att någon gång i livet genomföra Vasaloppet.

 

Med det för ögonen kommer årets träning att utgå från olika färdighetsnivåer/intensitetsnivåer med grupper i gruppen. Vi räknar inte med att ha fasta grupper och inte alltid dela upp oss utan ungdomarna deltar i dagens aktivitet utifrån dagsform, ambition och specifik färdighet. Vi kommer att utgå från följande fokus i planeringen och samverka med 15-16-åringarna under träningspassen.

 

Grön – Träning för aktivitet, teknikutveckling och motion.
Gul – Träning för vidareutveckling och förberedelser för tävlingar på distriktsnivå.
Röd – Träning med fokus mot tävling med högre ambition (nationellt) och långsiktiga mål.

 

För gruppen 13-16 år finns det nu möjlighet till fler träningspass under veckan. Förutom tisdag och torsdag lägger vi nu till ett lite längre träningspass på lördagar för dom som vill träna lite mer och lite tuffare (gul och röd intensitet). Dessutom erbjuder Ulricehamns IF Skidor tillsammans med UOK och UFK dessutom styrketräning under ledning av Lisa Andersson (aka mamma Falk) på måndagar. Denna träning är öppen för såväl ungdomar som föräldrar och är ett perfekt tillfälle att träna tillsammans.

 

Träningsveckan ser ut såhär:

Måndagar 17.45-19.15 Tingsholmsgymnasiet: Cirkelträning/styrka

Tisdagar 18.00-19.30 UIF-Stugan, Lassalyckan: Löpning

Torsdagar 18.00-19.30 UIF-Stugan, Lassalyckan: Stavgång

Söndagar 09.30-11/12.30 UIF-Stugan, Lassalyckan: Rullskidor/Löpning (Tid varier beroende på upplägg)

 

Uppdaterad tränningsplanering och samlingsplats mailas ut inför varje vecka.

 

Varmt välkommen!
Anne-Marie, Jesper, Emma, Daniel, Ulf, Peter

 

Vid frågor, hör av er till Anne-Marie Wingskog, anne-marie.wingskog@uif.se eller Jesper Fritzson jesper.fritzson@uif.se 070-696 27 49

Kommande aktiviteter
 
Huvudsponsorer skidor
Klubbsponsorer Skidor
Spårsponsorer
Vi samarbetar med