ULRICEHAMNS IF
Skidor

SM-Silver i sprint till Johanna Hagström och Ulricehamns IF
2022-03-26 19:27

Johanna visade fin form under hela dagen och tog sig till final utan större problem. I Finalen ställdes hon bla mot världsmästaren Jonna Sundling som imponerat stort under dagen

Johanna gjorde dock ett mycket bra lopp i finalen där hon tog ryggen på Sundling redan från start och utmanade ända in till slutet av spurten.

- Det var jättekul att jag kunde ta silvret. Jag är nöjd att jag kunde hänga på Jonna hela vägen och jag tyckte att det gick relativt lätt. Jag tänkte att jag kunde ligga bakom och spara mig men sen var spurten lite kortare än vad jag tänkte, konstaterade Hagström efter loppet.

Ett silver blev slutresultatet för Hagström, 0,6 sekunder efter Sundling. Trea kom Emma Ribom, 2 sekunder ifrån förstaplatsen.

Lisa Jonsson gjorde ett bra kval och var bara någon sekund från att ta sig till kvartsfinal.

Bland killarna körde Ludvig Svenningsson in på en 53:e plats och Olle Andersson på en 76:e plats i det tuffa startfältet.

Här hittar ni resultat från tävlingarna.