Skidor

Stafetter i strålande sol avslutade JSM-veckan i Åsarna
2022-03-14 16:44

Vi kan nu summera junior SM-veckan i Åsarna med att det varit fina arrangemang av Åsarna IK och
att vi haft drömväder hela veckan. Vi har haft en riktigt kul vecka och dessutom har våra åkare presterat över förväntan.

Veckan började med ett SM-guld i lag i H17-18 där Edvin Högman, Filip Berglund och Melker Hendèn körde och även samtliga övriga åkare gjorde bra ifrån sig och klubben hade 6 st top 20 placeringar

På Torsdagen kördes det sprint i klassisk stil. Här tog sig Melker och Simon ända till semifinal och slutade 11a och 12a totalt.

Fredagen bjöd sen på vilodag och skidtester i strålande vinterväder.

På Lördagen kördes det 5/10 km distans i fristil. Här hade våra åkare det lite tyngre men Olle Andersson slog till med en 9e plats och Emilia gjorde på nytt ett bra lopp och blev 18e.

Avslutningsdagen bjöd på stafetter och vi ställde upp med två lag i H17-20 bland 44 startande lag. Båda lagen körde fantastiskt bra och att bli 5a och 10a när vi dessutom bara har två åkare från den äldre klassen gör att framtiden känns väldigt ljus för Ulricehamns IF!

Nedan en summering från våra åkare med deras höjdpunkter från veckan.

Adam Dahlgren H 17-18
Bäst gick det för mig på den klassiska distansen och jag tycker det är väldigt kul att se att vi alla i detta gänget presterar så bra.

Axel Isacsson H 19-20
En 18e plats i den klassiska masstarten över 20 km var mitt bästa lopp, men allra roligast var att köra stafetten med mina kompisar.

Edvin Högman H 17-18
Mitt bästa lopp var min 11e plats på 15 km men allra roligast var att få gå upp på pallen med mina lagkompisar när vi tog lag-guld i samma tävling.

Emilia Eriksson D 17-18
Mitt bästa lopp var masstarten 10 km klassiskt där jag kom på 14e plats.

Filip Berglund H 17-18
Mitt bästa lopp var min 17e plats på 15 km och det var roligt att få gå upp på pallen.
Det roligaste att köra var dock stafetten.

Julia Eriksson D 19-20
Mitt bästa lopp var sprinten och det var kul att se alla framgångar uif fick under vecka.

Olle Andersson H 17-18.
Mitt bästa lopp var 10 km fritt med en 9e plats och för att vara ett kortare lopp än min favoritdistans är jag mycket nöjd. Stafetten tycker jag var roligast då jag inte haft nöjet att åka detta innan och jag är mycket imponerad av att vi alla gjorde så bra sträckor.

Melker Hendén H 17-18
Mitt bästa lopp var 15 km klassiskt där jag länge var med och slogs om en pallplats med det till slut blev en 5e plats. Det var också kul att vinna SM guld med klubben och stå högst på prispallen.

Simon Claesson H 17-18
Mitt bästa lopp var sprinten och det var kul att se uifs framgångar under veckan.

På arrangemangets hemsida hittar ni mer information.