Skidor

Sällan har Ulricehamns IF presterat så bra under en och samma helg.
2022-02-20 16:27
Prisutdelning USM stafett herrar 15-16.

Helgen kan summeras på följande vis solsken och mängder av skidåkare på Lassalyckans skidstadion och fantastiska framgångar i Skövde (Smart Energy Cup) med två pallplatser genom Johanna Hagström och i Kalix (Ungdoms SM) där ungdomarna från Ulricehamns IF bärgade hem hela tre individuella medaljer, en stafettmedalj och en lagmedalj.

Vilken fantastisk första dag (fredag) det blev för ungdomarna från Ulricehamns IF på USM i Kalix när de körde distanslopp i klassisk stil.

I klassen Herrar 15 placerade sig Isac Berglund på en 4:e plats, Ludwig Norén på en 16:e plats och Leo Reinholdsson på 33:e plats.

I klassen Damer 16 placerade sig Vilma Högman på en 31:a plats och i klassen Herrar 16 fick Malte Hendén kliva upp på pallen och ta emot bronspengen. I samma klass placerade sig Eddie Gustafsson på en 11:e plats.
I lagtävlingen bärgade även Ulricehamns IF hem ett silver i klassen Herrar 16.

Lördagen som bestod av sprinttävlingar blev även den en fantastisk dag för ungdomarna.
I klassen Herrar 15 bärgade Isac Berglund hem bronspengen5 & strax därefter blev det dubbelt upp på pallen då Malte Hendén kom på silverplatsen och Eddie Gustafsson på bronsplatsen.

Även Ludwig Norén o Leo Reinholdsson H15 och Vilma Högman D16 gjorde riktigt fina lopp under sprinten.

Även i Skövde på Smart Energy cup var det sprint tävlingar som gällde under lördagen.
Johanna Hagström dominerade stort hela dagen och tog till slut i finalen en ganska klar seger före Anna Dyvik.
Det var säsongens första seger för Johanna så hon var riktigt nöjd med dagen.

Ludvig Svenningsson och Linus Nygren körde också men var en bit ifrån att gå vidare ifrån kvalet.

Idag Söndag den 20 feb var det staffer på Ungdoms SM och distanstävlingar i Skövde.

I klassen Herrar 15-16 utgjorde grabbarna från UIF det för dagen starkaste laget vilket förde dem högst upp på pallen. Laget bestod av Eddie Gustafsson, Isac Beglund & Malte Hendén

I Skövde presterade Johanna Hagström åter på topp och placerade sig på en andra plats i damklassen.
I herrklassen körde Linus Nygren hem en fin 22:a plats. I herrklassen deltog även Ludvig Svenningsson 97:a och juniorerna Olle Andersson 49:a, Axel Isacsson 77:a, Melker Hendén 78:a och edvin Högman 91:a.

Här hittar ni resultat från USM och Smart Energy Cup på SSFTA.