2022-01-31 07:15
Förberedelser i vallaboden

Arrangören fick kämpa mot vädret men det blev rättvisa förhållanden med klisterföre båda dagarna. Det är ju något som UIF:are är vana vid och kan åka på, och det märktes.

Nästa cup är i Skövde och där kan det bli liknande förhållanden.

På tävlingarna i Skövde hoppas vi på att få se flera UIF:are på startlinjen, även i damklassen, och att vi får testa nästa års SM-banor i skarpt läge.

Lördagen inleddes sprint, där Ludvig Svenningsson blev 44 i kvalet, bara 3 sek från kvartsfinal (Han var därmed 41:e svensk) Detta var nytt personbästa och vi säger grattis! Snart kanske vi får se Ludvig i finalheaten. Övriga UIF-are i sprinten var Linus Nygren med placering 54:a och Erik Lieback med placering 71:a.

Söndagen bjöd på bättre väder men med fortsatt kraftig blåst.

Det blev ingen masstart som utlovat dock, men en 20 km med individuell start gav Linus fina Nygren förutsättningar att prestera.  En 24:e plats blev det - också det personbästa i nationell cup.

Linus Nygren tar sig steg för steg närmare den absoluta toppen!  Övriga UIF-are på distanstävlingarna var Olle Andersson med placeringen 42:a och Erik Lieback med placeringen 82.