ULRICEHAMNS IF
Skidor
Bauhaus Cup Skellefteå 14-16 Januari
2022-01-16 18:29
I helgen avgjordes den andra deltävlingen i Bauhaus Cup för Sveriges alla juniorer i Skellefteå.
På programmet första tävlingsdagen stod 10 km klassiskt för både herrar och damer på tuffa banor.

Våra åkare gjorde återigen jättefina resultat och flera gjorde sina bästa cuptävlingar hittills i stora klasser med många deltagare.
UIF-arna resultat under den inledande fredagstävlingen som följer D 17-18: Emilia Eriksson 21:a plats. H 17-18 Simon Claesson 7:e plats , Melker Hendén 12:e plats, Filip Berglund 30:e plats, Edvin Högman 42:a plats, Adam Dahlgren 59:e plats.
H 19-20: Olle Andersson 9:e plats och Axel Isacsson 29:e plats.

Lördagens tävling var sprint I fristil UIF-åkarna hade det lite tuffare resultatmässigt. Bäst gick det för Simon Claesson som tog sig till semifinal

Under söndagen avslutade våra juniorer helgen i Skellefteå med ett JVM test I masstart i den tuffa terrängen på Vitberget.

Tjejerna i D17-20 körde 15 km och Emilia Eriksson körde in på övre halvan med en riktigt fin 50:e plats.

Killarna i H17-20 körde 30 km och tog över 1000 höjdmeter
Med över 120 startande gjorde dom alla starka lopp i den hårdaste tänkbara konkurrensen

Följande placeringar för UIF-arna Olle Andersson13:e, Melker Hendén 32:a, Axel Isacsson 34:e , Filip Berglund 56:e, Edvin Högman 64:e och Adam Dahlgren 76:e plats.

Även våra ledare har kämpat väl i helgen både vallabodar och utmed spåret

Nästa gång hoppas vi få hälsa alla Sverges juniorer välkomna till Ulricehamn på Bauhauscup den 4-6 Februari.