Davos, Beitostölen och Östersund
2021-12-12 16:33

Under helgen som gått har våra åkare varit på en rad olika platser och tävlat.

Från tävlingsplatserna har vi fått följande rapporter:

Linus Nygren, Ulricehamns IF, har för första gången varit i Norge, Beitostölen och tävlat. På mycket fina banor arrangerades Scandinavisk Cup med starkt startfält och många deltagare.
Fredagen bjöd på 15 km klassiskt och slutade med 96:e plats och på lördagen klassisk sprint där Limus placerade sig på plats 103.

Tävlingarna avslutades med 15 km på söndagen. Där blev det plats 113. Segrare i båda distans-loppen var Diedrik Tönseth. En ny och nyttig erfarenhet att ta med sig för UIF-åkaren.

Resultat mm på arrangemangets hemsida

Johanna Hagström åkte med längdlandslaget till Davos. Någon final blev det inte för Johanna denna helg då hon inte tog sig vidare från semifinalen.  Från Johanna kom det rapporter om att hon hade problem med illamående inan semin och att detta störde henes möjligheter att prestera.

Mer om tävlingarna i Davos hittar ni här.

Ludvig Svenningsson tävlade i Östersund och där gjorde han sin bästa prolog hittills under lördagens sprint med en 20e plats i starkt startfält. Tyvärr hade han oturen att vurpa i kvartsfinalen. På söndagen fick det bli DNS efter morgonrundan då sprinthostan satt kvar.