ULRICEHAMNS IF
Skidor
Cupavslutningshelg för UIF-åkarna i Boden
2023-03-27 16:18

Cupavslutningen i Boden bjöd på magiskt vinterväder, norrsken och strålande insatser av våra åkare under helgen som gick.

Cupen inleddes med sprint under fredagen, 10 km klassiskt under lördagen och avslutningesvis med 10, 15 & 20 km jaktstart i fristil under söndagen.

Ulricehamns IF´s seniorer gjorde årets bästa laginsats där alla gick in topp 30 i Ford Smart Energy Cup. Hugo Sjögren slutade på 20:e plats, Linus Nygren 25:a och Olle Andersson 30:e. Lisa Jonsson gjorde också en stark avslutningsdag och blev 25:a

Bland våra äldre juniorer blir Melker Hendén och Simon Claesson återigen topp 10 med placering 5:a och 7:a. Axel Isacsson och Edvin Högman hade det lite tyngre på lördagen men klättrade båda starkt och avancerade mer än 10 placeringar i fristilsloppet och slutade på 22:a resp. 40:e plats

Malte Hendén gjorde ett grymt race i klassen H17-18 på lördagen där han blev 11:a vilket innebar en 17:e plats i totalen.

Eddie Gustavsson åkte in på 29:e plats och visade med denna placering att man inte måste åka flera hundra mil rullskidor utan att det går att spela fotboll och ändå åka fort på skidor.

Sist men inte minst så gjorde Emilia Eriksson ett fantastisk bra avslutningslopp i klassen D17-18.  Detta efter en krasch i starten där hon tappade skidan åkte hon upp sig igen och behöll den 14:e plats hon startade på.

Även valla- och serviceteamet hade en bra helg och sög åt sig av berömmet de fick av åkarna.

Senioråkarna från Ulricehamns IF kommer kämpa på en helg till med SM i Kalix medans juniorerna (och ledarna) får lite välförtjänt vila.