Multibanan Invigning 1/6! Välkommen på folkfest med våra sektioner och Skidlandslaget!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ULRICEHAMNS IF
Discgolf
GlowDisc - Vad är det?

Vad är Glow DiscGolf?

För att enkelt beskriva det har glowdisc golf precis samma regler som traditionell discgolf, men det spelas på natten. Spelarna använder glowdiscar eller vanliga discar med en ljuskälla monterad och siktar på en upplyst korg.

 

Glow discgolf kan vara ett roligt och annorlunda sätt att få till den så välbehövliga rundan utan att vara begränsad av ljuset när dagarna blir kortare. Inte bara är glow discgolf ett utmärkt sätt att fortsätta spela under senhösten och vintern, det är en spännande twist som kan skapa en helt ny upplevelse av en bana som du har spelat otaliga gånger.

Det är ett utmärkt alternativ för en liten grupp vänner som letar efter en avslappnad runda och är det perfekta sättet att förlänga dina lokala ligakvällar längre in på säsongen.

 

Kommer jag verkligen kunna hitta mina discar?

Om det görs korrekt kan discar vara lättare att hitta på natten än under dagen. En starkt lysande disc mot en annars mörk bakgrund är lätt att följa i luften och syns tydligt när den ligger på marken.

 

Alternativ för att lysa upp dina discar inkluderar glow-tejp, klister-LED-lampor eller vårt rekommenderade alternativ, glow discs. Även om glow-tejp och LED-lampor fungerar i nödsituationer kommer glow discar att lysa starkare och mer enhetligt utan någon risk att tejpen eller ljuset lossnar efter en träff i ett träd. Dessutom kommer tape och avtagbara lampor att påverka flygegenskaperna för dina discar, medan glow discar kan kastas både dag och natt och alltid kommer att flyga på samma sätt. Om du väljer att använda tejpen eller klisterlampor, se till att lysa upp både toppen och undersidan av disken ifall ditt kast landar på baksidan.

 

Lysa upp mina discar

Nu när du har dina glow discar behöver du ett sätt att belysa dem på banan. En UV-ficklampa är det perfekta valet. Även om vilken kraftig ficklampa som helst kommer att fungera, kommer UV-alternativet att ladda dina discs snabbt och ha mindre påverkan på din syn när dina ögon försöker anpassa sig till mörkret. 

 
Föreningens huvudsponsor
Guldsponsor Discgolf
Silversponsor Discgolf
Bronssponsor Discgolf
Vi samarbetar med