SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ULRICEHAMNS IF
Discgolf
Discgolf - en ny sektion i UIF
2023-01-03 16:39

I UIF har det sedan en tid tillbaka förts diskussioner med ett entusiastiskt gäng discgolfare angående startande av en ny sektion inom UIF, Discgolf. Vid ett extra årsmöte nu i dagarna klubbades det igenom, en ny discgolfsektion är bildad och välkomnad till föreningen. En milstolpe skrivs in i föreningens historia med att välkomna och starta denna nya idrottssektion i UIF.

- Den nya discgolfsektionen har presenterat en ny sektionstyrelse, verksamhetsplan, framtidsvision samt budget. Ett gediget arbete har gjorts av den nya sektionen. Byggnation av den nya 9-korgsbanan på Lassalyckan är på gång och detta är i god samverkan med Ulricehamns kommun som detta sker. Huvudstyrelsen har enhälligt ställt sig positiva till nybildande av ny sektion, Discgolf, i Ulricehamns IF, säger Cecilia Bonander, styrelseledamot i UIF:s huvudstyrelse.

- Ambitionen har hela tiden varit att möjliggöra spel av Discgolf i anknytning till Ulricehamns tätort och sätta människor i rörelse på en nivå som passar så många som möjligt. Det är med glädje och stolthet vi nu kan jobba framåt med Discgolfen på Lassalyckan, säger Anders Holm, ordförande i den nystartade discgolfsektionen.

- Sporten discgolf kan utövas utan förkunskaper och välkomnar en bred publik. Vi i UIF ser att detta är en sport som är på framfart och utvecklas stort. Vi ser positivt på denna utveckling och vill välkomna den nya sektionen till oss och till Lassalyckan, säger Cecilia.

Länsstyrelsen och Ulricehamns kommun har godkänt användande av mark vid Lassalyckan. Den nya 9-korgsbanan kommer genom ett beviljat bidrag anläggas och ägas av kommunen. Driften kommer skötas av den nybildade discgolfsektionen i UIF.
Det kommer även framåt att ses över möjligheten med en mobil discgolfbana för att ytterligare höja intresset och ge fler möjlighet till rörelse och idrottsglädje. Exempelvis korgar på betongfötter i en park över sommarhalvåret eller även runt multibanan på Lassalyckan.

- Spel på den nya 9-korgsbanan som håller på att anläggas kommer i dagsläget vara gratis. Som kassör i den nystartade sektionen är vi måna om intäkterna och hälsar nya och gamla discgolfare varmt välkomna som medlemmar till oss i UIF, säger Sven Gardell, kassör i den nystartade sektionen.

- För oss på kansliet ser vi fram emot att få lära känna en ny verksamhet och hjälpa sektionen så de får så bra förutsättningar som möjligt, säger Marita Tellander som arbetar med det operativa arbetet i UIF vid bildandet av den nya sektionen.

- Vi tackar UIF för förtroendet för oss och ser med glädje fram emot att fortsätta utveckla sektionen framöver med till exempel träningskvällar, företagsevent och liknande, avslutar Anders Holm.

UIF är en förening som välkomnar alla åldrar. Genom bredd, glädje och gemenskap skapar vi förutsättningar för idrottsdrömmar. Hos oss får du möjlighet till social utveckling och en mötesplats för hälsa och mångfald. Föreningen har i dagsläget cirka 1.370 medlemmar.

Det bedrivs idrotter för barn, ungdomar och vuxna inom Bordtennis, Boule, Ishockey och Skidor. Numera läggs även Discgolf till föreningen!

 
Föreningens huvudsponsor
Guldsponsor Discgolf
Silversponsor Discgolf
Bronssponsor Discgolf
Vi samarbetar med