Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roland Skansare UIF Huvudstyrelse

Från vår Ordförande

20 MAJ 2016 13:10
Lite tankar från vår Ordförande
  • Uppdaterad: 27 MAR 2017 16:05

Ordförandebrev Ulricehamns IF maj 2016

 

Hej alla UIF:are!

 

Jag har snart varit ordförande i huvudstyrelsen i vår förening i ett år och innan det som vice ordförande i 2 år. Jag tyckte att det var på sin plats att reflektera och få till ett första ordförandebrev. Jag är av den sorten som tycker det är viktigt att ha med sig historien bakåt för att kunna se framåt.

 

Att bli ordförande i en så stor förening som Ulricehamns IF med över 1500 medlemmar och 109 år på nacken kändes som en kul utmaning för mig och samtidigt hedrande. Jag är 47 år och har varit ”UIFare” i hela 41 år. Jag började som knatte i fotboll och skidor som 6-åring. Jag hann också spela bordtennis i 2-3 år i föreningen. För 12 år sedan blev jag skidtränare och fotbollstränare (UIFK) där mina tvillinggrabbar var verksamma. Jag var också med i styrelsen för skidsektionen några år.  När mina grabbar kom in i junioråldern och jag inte kunde bidra så mycket längre som tränare och jag fick chansen som styrelseledamot i huvudstyrelsen tog jag den.

 

Det är just detta som är viktigt i vår förening, du kan vara verksam i vår förening på många sätt. UIF:  ” En förening som välkomnar alla - ung som gammal, ledare och föräldrar. Genom bredd skapar vi förutsättningar för elit! Hos oss får du möjlighet till utveckling och kamratstöd genom hela livet!” - Detta är föreningens vision som har blivit en verksamhetsidé!

 

Jag kunde inte få det bättre än att gå jämte rutinerade ordföranden Håkan Kannius i 2 år och samtidigt veta att han fortsätter som ledamot i föreningen ett par år till när jag skulle ta över. Jag kände tidigt att vi har en stabil huvudstyrelse och fantastiskt duktiga sektionsstyrelser som arbetar för föreningens bästa i alla lägen.

 

Även om det är stark utveckling i vår förening så är det viktigt att ha med sig fina traditioner och alltid komma ihåg att nästan allt sköts ideellt i en idrottsförening. Många aktiva, ledare, föräldrar, styrelsemedlemmar och andra lägger mycket tid i föreningen vilket just gör det till den fina förening vi har. Se till att uppskatta det arbete alla lägger ned.

 

Jag kan med glädje säga att det går väldigt bra för oss i föreningen nu och det ser bra ut framåt! Det känns både bra och viktigt att tala om det. Vi har en ekonomi som sakta blir bättre och bättre. Vi har haft ett plusresultat i 3 år i rad vilket är viktigt då vi har stora lån på vår fina klubbstuga och boulehall och vi behöver säkert göra investeringar i framtiden. Vi har en enorm bredd och vi har fantastiska idrottsresultat som många ser upp till!  Lägg därtill våra arrangemang som drar många tusen aktiva och ledare till våra tävlingar! Tala om när någon gör något bra, då går det ofta ännu bättre!

 

Boule:

Vi har en boulesektion som efter att ha fått sin fina boulehall ökat sin verksamhet mångdubbelt och håller igång året runt. Antalet spelare och gäster utifrån ökar hela tiden och det är en fröjd att se vilken liv och rörelse vi har runt vår stuga när alla spelar. Det är världsklass på de bouletävlingar de arrangerar. Boulesektionen har en glädjespridare till ordförande vid namn Ros-Marie Svensson. Utmaningen i sektionen är att få fler yngre som hittar denna roliga sport.

Hockey:

Vår hockeysektion hade några tuffa år ekonomiskt för 4-6 år sedan. Nu har det gått bättre och bättre för varje år och sektionen bygger upp en stabil verksamhet med målsättningen att rekrytera fler hockeyspelare och öka antalet aktiva inom sektion. A-laget gjorde en mycket bra säsong och var med långt i play-off till 1:an men det räckte inte hela vägen. Juniorlaget J18 har under året gjort en fantastisk resa och imponerat denna säsong med kval till division 1 och fick många lovord utifrån. Det blir spännande att följa dem framåt. Att ha fått tillgång till 2 st ishallar samt att under många år byggt upp en verksamhet med ungdomslag från knattespel för 6 åringar upp till A-laget är imponerande. De senaste åren har ett gott samarbete kommit igång med konståkningsklubben UKK. Vår nye hockeyordförande Alexander Hermansson lägger mycket tid tillsammans med sina närmaste för att göra en bra sektion ännu bättre och jobbar hårt med organisation och värdegrundsarbete som är viktigt för alla i verksamheten.

 

Skidor:

Vår skidsektion med ordförande Stefan Jalderyd i spetsen har det gått bra för i många år. UIF har varit en framgångsrik klubb de senaste åren i skidsverige. Snart kommer Ulricehamn att höras i hela skidvärlden! Att ha fått äran att arrangera en världscup i skidor slår det mesta. Framgångarna med Hanna Falk, Maria Nordström och Viktor Thorn, samt fina långloppsresultat och den stora ungdoms- och juniorbredden har gjort att klubben verkligen syns i skidsverige. Lägg därtill alla de arrangemang såsom Juniorcuper, Skandinavisk Cup, Jaktstarts SM, Ulricehamnsloppet, Västgötaloppet och ICA-cup och det hela blir möjligt.

Denna världscup kommer inte bara bli en angelägenhet för vår förening utan den kommer att bli hela Ulricehamns kommun och västsveriges angelägenhet. Var så säkra! Det gäller dock inte att glömma av den ordinarie verksamheten som måste rulla på. Men det är jag inte rädd för. När det går bra för eliten är det viktigt att fylla på med nya generationer och ledare hela tiden. Med 100 ungdomar igång så är förutsättningarna bra!

 

 

Bordtennis:

Vår bordtennissektion har en riktigt fin ungdomsverksamhet och samtidigt flera lag i seriespel. För några år sedan var det ett riktigt uppsving med elitserien för damlaget, men det är inte lätt att klara av ekonomiskt. Nu byggs en stabil ungdomsverksamhet och en utökning av styrelsen för att ha möjlighet att öka verksamheten lite till. Bordtennisen har sedan många år hållit till i små lokaler i Stenbocksskolan (Jag själv spelade där 1979-1981). Sektionen och huvudstyrelsen mål är nu att få upp sin verksamhet till Lassalyckan. Det kommer att bli ett stort lyft för hela föreningen!

 

Våra anställda:
Jag måste nämna våra duktiga anställda: Marie Emilsson Wiklund som arbetar som kanslist och bokför allt kring ekonomi och administration tillsammans med vår superduktige kassör i styrelsen Caroline Ahlberg. Vår vaktmästare Ivica Dzido som sköter vår fina anläggning i alla väder. Till hjälp har de vår ”stuggrupp” som innehåller några pigga seniorer med Håkan Kannius i spetsen. De kommer upp och umgås i stugan och hjälper till med olika sysslor. Hör av dig till Håkan om du vill gå med och få trevlig samvaro samtidigt som du gör nytta i vår förening.

 

UIFs Damer:

Vi har också ett fint samarbete med UIFs damer som är en egen förening. De vet verkligen vad service och god fika är. Damklubben har en riktigt erfaren och duktig ledare vid namn Irene Försth. Första gången jag träffade på Irene var när jag var 7 år på skidavslutningen och hon delade ut de godaste wienergummi jag visste!

 

Detta var ett litet axplock om vår förening och vad som händer just nu. Det finns givetvis mycket mer att berätta. Gå gärna in på vår hemsida http://idrottonline.se/ulricehamnsif

 

 

Tänkvärt: Du missar 100 % av skotten du inte skjuter! (Wayne Gretzky 1961-)

 

 

2016-05-17 Ulricehamn, Peter Svenningsson, ordförande i Ulricehamns IFSkribent: Marie WiklundLogga Ulricehamns Sparbank

 

 

 

Du kan hitta oss på

Hitta.se

 

Vår intergritetspolicy

 

 vinterlandskap

Postadress:
Ulricehamns IF
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info