Hoppa till sidans innehåll

Förstudie klar om ny asfaltbana på Lassalyckan

28 SEP 2020 09:57
Förstudien ” Multibana på Lassalyckan i Ulricehamn” är nu klar att presenteras.
Ulricehamns IF står bakom det avslutade Leader- projektet och resultatet kommer att ligga till grund för föreningens nästa steg att lämna in en projektansökan för byggnat
  • Uppdaterad: 28 SEP 2020 09:57

 En trygg och säker miljö för barn-och ungdomar att utöva rullskidor och en ökad tillgänglighet på lättrullade partier för personer med funktionshinder har varit huvudanledningarna till projektet. I studien nämns också vikten av att Lassalyckan som ett utvecklingsbart aktivitetscenter året om kommer få stor nytta av en kommande asfaltbana.

Rapporten ger förslag på lämpliga sträckningar med hänsyn till Lassalyckans naturvärden och skogsvård. Förankring med Ulricehamns kommun och nyttjande föreningar i området har varit en viktig del av förstudien.

Huvudförslagen håller sig inom rimliga kostnadskalkyler där finansieringsfrågan dock inte är löst ännu.

-          Det är glädjande att vi nu har ett bra underlag för att gå vidare, berättar Peter Svenningsson, ordförande i Ulricehamns IF.

Föreningen kommer i nästa steg tillsammans med Ulricehamns kommun dra upp riktlinjer och påbörja en tidsplan för kommande projektering och byggnation av asfaltbanan, fortsätter Peter Svenningsson.

Föreningen tror sig kunna söka bidrag motsvarande 80-85 % av investeringskostnaderna som beräknas till maximalt 7 miljoner kronor.

För frågor och mer information, kontakta Johan Falk, projektledare, tel 073 954 82 80

Läs rapporten i sin helhet här.

 

  

Skribent: Viktor Kastanius
Epost: Adressen Gömd

 
 
 

 

 

Du kan hitta oss på

Hitta.se

 

Vår intergritetspolicy

 

 vinterlandskap

Postadress:
Ulricehamns IF
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Besöksadress:
Idrottsgatan 8
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +4632114005
E-post: This is a mailto link

Se all info